Mindful vandring

Välj att bo t.ex. på charmiga Alunbrukets B&B.

Följ med till Brösarps böljande backar på mindful vandring. En helg i vackert natur- och kulturlandskap där kroppen blir uppmjukad av skön vandring och sinnet får vila och återhämtning. Naturupplevelserna förstärks genom övningar i mindfulness, skogsbad, vandringsdelar i tystnad, reflektionstid och lätt yoga ute i naturen.

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig trygg under din vistelse med oss. Vi kommer att göra de anpassningar som behövs utifrån de rekommendationer som kommer att råda vid tidpunkten för denna Mindful vandring.

Dag 1

Vi samlas 9:35 i Brösarp varifrån vi startar 15 km vandring västerut på Skåneleden där du får uppleva:

 • Underbar vandring över vidderna av Brösarps norra backar, nära Verkeåns livfulla vatten och genom näringsgivande skog.
 • Skillnaden mellan att göra och vara – hur kan man vandra för vandringens skull snarare än för målet?
 • Vad skiljer gående meditation från vanlig gång?
 • Vandringsdelar i tystnad som får dig att ta steget utanför boxen.
 • Reflektionstid som ger dig nya perspektiv på livet.
 • Meditationspauser som öppnar upp sinnet för att ta emot naturens skönhet och kraft.
 • Stunder av välgörande skogsbad i all sin enkelhet och renhet. Inget tvingande, du närmar dig i din egen takt.
 • Uppmjukande yoga ute i naturen utifrån var och ens förutsättningar.

Vid Vantalängan, en lada från 1800-talet, intar vi egen medhavd lunch. Slutmålet för dagen är Alunbruket. Här väljer du själv om du önskar kost och logi på t.ex. Alunbrukets B&B (med Skånes äldsta kaffestuga), Tastecelebration Residence eller kanske sova utomhus vid lägerplats Alunbruket. Har man ork och energi kvar kan man på egen hand ge sig ut på en liten upptäcktsfärd till Christinehofs slott och ekopark. Senare på kvällen erbjuds en inspirationsföreläsning om hälsoeffekterna av mindfulness och vistelse i naturen på Alunbrukets B&B.

Dag 2

För de som önskar, erbjuds uppmjukande yoga och morgonmeditation i stillhet på Alunbrukets B&B. Efter frukost vandrar vi 11 km tillbaka österut genom barr- och lövskog, över ängar och åkrar. Vi följer Verkeån som slingrar sig fram genom naturreservaten och stannar för fördjupande övningar liknande dag 1.

Vi upplever Hallamölla som är Skånes största och högsta sammanhängande vattenfall. Hallamölla kvarn med sin historia från 1400-talet ligger intill. I slutet av dagens vandring släcker vi törsten vid Tockabjärs kallkälla. Vi avslutar helgen med egenbekostad lunch på klassiska Brösarps gästgiveri.

Fakta om vandringen

I denna vandring ingår:

 • Certifierad naturguide som leder vandringen med regelbundna inslag av övningar i mindfulness, skogsbad, vandringsdelar i tystnad, reflektionstid och lätt yoga ute i naturen.
 • Föreläsning på Alunbrukets B&B om hälsoeffekterna av mindfulness och naturupplevelser.
 • Yoga och meditation före frukost dag 2 på Alunbrukets B&B.

Du ordnar/bokar själv följande:

 • Egen medhavd lunch för dag 1.
 • Via t.ex. nedan länkar ordnas logi och kost (eftermiddagsfika, kvällsmiddag, frukost och medhavd förmiddagsfika dag 2). Ankomst beräknas dag 1 kl 16:30.
 • Avslutande lunch vid 13:30 dag 2 på Brösarps gästgifveri.

Länk till Alunbrukets B&B.

Länk till Taste Celebration Residence.

Länk till vindskydd Alunbruket.

Länk till Brösarps gästgifveri (lunch dag 2).

Åldersgräns:
16 år.

Svårighetsgrad:
15 + 11 km med svårighetsgrad medel (grad 3) = Mest stigar, men kuperade partier förekommer. (Grad 1 är lättast och grad 5 är mest krävande.)

Pris:
Ord. pris: 2490 kr inkl. moms.

Anmälan:
Anmälan sker här. Faktura skickas ut några dagar efter anmälan. Din plats är garanterad när vandringen är betald. Antalet platser är begränsat till mellan 6-12 deltagare. Jag förbehåller mig rätten att skjuta fram alternativt ställa in denna vandring senast 4 veckor före avfärd om det mot förmodan skulle bli för få deltagare. Vid inställd vandring, återbetalas hela inbetalda deltagaravgiften.  

Allmänna villkor:
För att ta del av de allmänna villkoren i sin helhet klickar du här.

"Känslan av att inte ge upp i de höga backarna. Att kämpa på, att få vara tyst, känna gemenskap. Tillbaks på jobbet på måndagen var det som att börja om på nytt, vilket var en enorm positiv känsla. "
Leena P Johansson
Vandringsdeltagare
"Övningarna ute i naturen gav mig känslan av total avslappning och närvaro samtidigt."
Marianne Havsjö
Vandringsdeltagare
"Tycker hela upplägget var mycket bra och bra med regelbundna stopp med övningar så man fick stöd i att komma "tillbaka igen" när tankarna hade hunnit börja vandra iväg."
anonym
Vandringsdeltagare