fbpx

Mindful vandring

Med boende på charmiga Alunbrukets B&B.

Följ med till Brösarps böljande backar på mindful vandring. En helg i vackert natur- och kulturlandskap där kroppen blir uppmjukad av skön vandring och sinnet får vila och återhämtning. Naturupplevelserna förstärks genom övningar i mindfulness, vandringsdelar i tystnad, reflektionstid och lätt yoga ute i naturen.

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig trygg under din vistelse med oss. Vi kommer att göra de anpassningar som behövs utifrån de rekommendationer som kommer att råda vid tidpunkten för denna Mindful vandring.

Dag 1

Vi samlas vid 9:30 i Brösarp varifrån vi startar 15 km vandring västerut på Skåneleden där du får uppleva:

 • Underbar vandring över vidderna av Brösarps norra backar, nära Verkeåns livfulla vatten och genom näringsgivande skog.
 • Skillnaden mellan att göra och vara - hur kan man vandra för vandringens skull snarare än för målet?
 • Vad skiljer gående meditation från vanlig gång?
 • Vandringsdelar i tystnad som får dig att ta steget utanför boxen.
 • Reflektionstid som ger dig nya perspektiv på livet.
 • Meditationspauser som öppnar upp sinnet för att ta emot naturens skönhet och kraft.
 • Stunder av välgörande skogsbad i all sin enkelhet och renhet. Inget tvingande, du närmar dig i din egen takt.
 • Uppmjukande yoga ute i naturen utifrån var och ens förutsättningar.
Vid Vantalängan, en lada från 1800-talet, intar vi egen medhavd lunch. Slutmålet för dagen är Kaffestugan Alunbruket, Skånes äldsta kaffestuga, där eftermiddagsfika står framdukat för oss. Har man ork och energi kvar efter incheckning på Alunbrukets B & B kan man på egen hand ge sig ut på en liten upptäcktsfärd till Christinehofs slott och ekopark. Annars inbjuder Alunbrukets B&B till vila och återhämtning, kanske framför braskaminen i sällskapsrummet innan middagen gjord på lokalproducerade råvaror. Efter middagen erbjuds en inspirationsföreläsning om hälsoeffekterna av mindfulness och vistelse i naturen.

Dag 2

För de som önskar, erbjuds uppmjukande yoga och morgonmeditation i stillhet. Efter en generös frukostbuffé på Kaffestugan Alunbruket, vandrar vi 11 km tillbaka österut genom barr- och lövskog, över ängar och åkrar. Vi följer Verkeån som slingrar sig fram genom naturreservaten och stannar för fördjupande övningar liknande dag 1.

Vi upplever Hallamölla som är Skånes största och högsta sammanhängande vattenfall. Hallamölla kvarn med sin historia från 1400-talet ligger intill. I slutet av dagens vandring släcker vi törsten vid Tockabjärs kallkälla. Vi avslutar helgen med en välförtjänt 2-rätterslunch på klassiska Brösarps gästgiveri.

Fakta om vandringen

I vandringspaketet ingår:

 • Vandring med regelbundna inslag av övningar i mindfulness.
 • Föreläsning om hälsoeffekterna av mindfulness och naturupplevelser.
 • På Kaffestugan Alunbruket/Alunbrukets B&B:
  • Eftermiddagsfika och kvällsmiddag.
  • Övernattning inkl. lakan, handduk och städning. Delat rum med egen dusch/toalett.
  • Frukostbuffé.
 • 2-rätterslunch på Brösarps gästgifveri.

Länk till Alunbrukets B&B.

Länk till Brösarps gästgifveri.

Åldersgräns:
16 år.

Svårighetsgrad:
15 + 11 km med svårighetsgrad medel (grad 3) = Mest stigar, men kuperade partier förekommer. (Grad 1 är lättast och grad 5 är mest krävande.)

Pris:
2021 års priser ej klarlagda. 

Anmälan:
Anmälan sker här. Faktura skickas ut några dagar efter anmälan. Din plats är garanterad när vandringspaketet är betalt. Antalet platser är begränsat till mellan 4-12 deltagare. Jag förbehåller mig rätten att skjuta fram alternativt ställa in denna vandring senast 4 veckor före avfärd om det mot förmodan skulle bli för få deltagare. Vid inställd vandring, återbetalas hela inbetalda deltagaravgiften.  

Allmänna villkor:
De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget Temina kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har företaget Temina enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd. För att ta del av de allmänna villkoren i sin helhet och få mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302 klickar du här.

"Känslan av att inte ge upp i de höga backarna. Att kämpa på, att få vara tyst, känna gemenskap. Tillbaks på jobbet på måndagen var det som att börja om på nytt, vilket var en enorm positiv känsla. "
Leena P Johansson
Vandringsdeltagare
"Övningarna ute i naturen gav mig känslan av total avslappning och närvaro samtidigt."
Marianne Havsjö
Vandringsdeltagare
"Tycker hela upplägget var mycket bra och bra med regelbundna stopp med övningar så man fick stöd i att komma "tillbaka igen" när tankarna hade hunnit börja vandra iväg."
anonym
Vandringsdeltagare
Stäng meny